‘No cure no pay incasso is ons uitgangspunt’

Magazines | Vallei Business nr 1 2014

Incassobureau De Nederlanden

“No cure no pay incasso is ons uitgangspunt”

Incassobureau De Nederlanden bestaat sinds 1939 en is voor veel bedrijven al jarenlang een betrouwbare partner. Met de mogelijkheid de laatste aanmaning gratis te downloaden, wil de huidige directeur Jacco van de Loosdrecht het voor ondernemers nog makkelijker maken afschrijving op hun debiteuren te beperken, zonder dat er kosten aan te pas komen. “Wanneer de algemene voorwaarden niet gelden, omdat ze bijvoorbeeld niet schriftelijk aan de debiteur zijn overhandigd, moet de laatste aanmaning aan de eisen voldoen van de nieuwe incassowetgeving, die sinds 1 juli 2012 van kracht is. Indien dat niet het geval is wordt de kans voor de ondernemer om geld te vorderen bij de debiteur zonder zelf kosten te maken een stuk kleiner.”

Incassotraject na de laatste aanmaning

Een incassotraject start na de laatste aanmaning met een minnelijke fase, waarin de debiteur door het incassobureau schriftelijk en telefonisch wordt aangespoord te betalen. Als de debiteur niet tot betaling overgaat, kan besloten worden de gerechtelijke fase in te gaan. Deze fase kost, hoe onredelijk dat soms ook voelt, geld. Er moeten kosten gemaakt worden voor de deurwaarder, de dagvaarding en de gang naar de rechtbank in de vorm van griffiekosten. “Het besluit om tot een gerechtelijke procedure over te gaan is daarom het beste te nemen vanuit een zakelijke kosten-batenanalyse, waarbij informatie over de liquiditeitspositie van de debiteur vaak de doorslag geeft.”

70% van de gratis incasso’s slaagt

De toegevoegde waarde van incassobureau De Nederlanden ligt in het succesvol afronden van het incassotraject in de gratis minnelijke fase. “Door daarbij te werken met een conceptdagvaarding waarin precies hetzelfde staat vermeld als in een echte dagvaarding, kiest bij ons 70% van de debiteuren alsnog voor betalen. Dat betekent dus geen kosten voor onze klanten.” De Nederlanden onderscheidt zich bovendien van vele andere incassobureaus door bij een getroffen betalingsregeling de gevorderde bedragen tussentijds door te schuiven naar hun klanten in plaats van te wachten totdat de debiteur het gehele bedrag heeft voldaan.

Incassobureau De Nederlanden

Einsteinstraat 59A, 3902 HN Veenendaal

(0318) 584 310, www.denederlanden.nl

Niet betalende debiteuren veroorzaken niet alleen ergernis en stress, ze tasten ook de liquiditeitspositie aan in een tijd waarin de marges toch al onder druk staan. Voortvarend debiteurenbeheer kost echter tijd en energie. Jacco van de Loosdrecht van incassobureau De Nederlanden biedt ondernemers daarom de gelegenheid de laatste aanmaning gratis te downloaden en te versturen onder de eigen bedrijfsnaam of onder de naam van het incassobureau. “Vervolgens nemen wij na veertien dagen contact op of er verdere stappen moeten worden ondernomen. No cure no pay incasso is daarbij ons uitgangspunt.”

delen:
Algemene voorwaarden | privacy statement Hosted by